Pompen / aggregaten

Het meest voorkomende materieel waar wij onze werkzaamheden mee uitvoeren zijn onze pompen, deze zijn onderverdeeld in onderstaande uitvoeringen.

Zelf aanzuigende bronnering pompen (elektrisch en diesel):
De dieselpompen kunnen elektrisch worden gestart en de meeste zijn voorzien van ingebouwde watermeters.

Zelf aanzuigende vuilwaterpompen:
Al de vuilwater sets hebben een vacuüm systeem en hebben een automatische start / stop regeling m.b.v. vlotters.

Spuitpompen
Voor het aanbrengen van de bemaling beschikken wij over de nodige spuitpompen

Aggregaten
Indien nodig kunnen wij continue of noodstroomaggregaten plaatsen met verschillende vermogens.

Spuitboormachines

Voor het aanbrengen van verticale filters hebben wij twee hydraulische spuitboormachines.

  • De kleine spuitboormachine is een 5,5 ton rupskraan met een aangepaste giek waar een ca. 6m hoge spuitmast aan gekoppeld zit. Hiermee kunnen wij filters plaatsen tot een lengte van max. 6m.
  • De nieuwe grote spuitboormachine (jan. 2018) is een 16 tons rupskraan waar een mast aan gekoppeld zit van ca. 10m. Hier brengen wij de filters van 9,00m aan, meestal als spanningsbemaling. De machine is geschikt voor het spuiten van bemalingsfilters, maar kan bijvoorbeeld ook worden ingezet voor bodeminjectie tot circa 14,00 m.

Wij transporteren deze machines zoveel mogelijk met eigen transport, indien dit logistiek niet past wordt de grote machine wel eens door een van onze opdrachtgevers getransporteerd.

De spuitboormachines gebruiken wij op locaties waar de ruimte is, en weinig of in het zicht zijnde kabels en leidingen zitten. Het gebruik van deze machines is voor onze jongens lichamelijk lichter als het met de hand spuiten van de filters, dus het streven van het werken met deze machines is belangrijk.

Transport

Om onze dagelijkse werkzaamheden uit te voeren hebben wij transport middelen nodig, om u een beeld te geven wat wij in huis hebben, laten wij de transport vloot op deze pagina zien.

Vrachtwagens


Deze wagen is uitgerust met een hydraulische laadkraan met radiobediening. Hiermee kan de chauffeur zijn laad / los werkzaamheden op een veilige wijze uitvoeren, wat bij ons een streven is. Veilig en verantwoord werken.

Naast de transport wagens hebben wij 4×4 landcruisers die in elk terrein zijn mannetje staan, met korte en lange aanhanger.

Voor de kleinere klussen is een Mercedes Sprinter Service bus ingericht, en een Mercedes Sprinter pick-up met een hydraulisch laadkraantje.

Voor onze Ontijzering installaties, bufferbakken en aggregaat containers te transporteren hebben wij een 8×4 container auto met laadkraan.

Zuigboormachines

Voor het boren van deepwell bronnen en brandbronnen heeft Schijf twee zuigboormachines. Hiermee kan een diepte van circa 180 meter worden bereikt. Dit systeem heet “Rotary Zuigboren” en wordt uitgevoerd volgens het certificaat van de BRL SIKB 2100, protocol 2101 (mechanisch boren).

Aggregaten

Om de opdrachtgevers een compleet pakket aan te bieden hebben wij een aantal aggregaten om de installatie die wij plaatsen te voorzien van stroom. Deze aggregaten hebben wij van verschillende capaciteiten, van 15kVa tot 250kVa.

Het grootste deel van de aggregaten zijn tevens voorzien van een noodstroom installatie, deze kunnen als noodstroom ingezet worden, om bij netuitval de stroom te leveren.