Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Een Schoon2050, dát is ons doel. Daar gaan we voor!

Van Wijk Nieuwegein, De Rooij Wegenbouw, Schijf Bronbemaling, Van Wijk Groen en Groen Recycling Nieuwegein zijn onderdeel van ReintenInfra. ReintenInfra heeft begin 2017 als eerste in de branche (wegenbouw en sloop) De Sustainable Development Goals (SDG’s) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen omarmd. Hierbij is het voor ons belangrijk dat ‘duurzame ontwikkeling’ niet alleen bij de theorie blijft, maar dat wij hier binnen onze vakgebieden juist concrete, praktische invulling aan geven. Wij richten ons dan ook op een aantal doelen, 6 van de in totaal 17, waar wij daadwerkelijk invloed op kunnen uitoefenen. Deze concrete invulling hebben wij ook gevonden in de aanstelling van de Rentmeester2050 en het installeren van de Werkgroep2050, begin 2018.

1400x828 px banner site schoon2050 5

Om onze visie op duurzaamheid kracht bij te zetten, is sinds 2018 Maurice Beijk bij ons aangesteld als Rentmeester2050. Vanuit het concept ‘volhoudbaarheid’ neemt hij het initiatief om anderen, zowel binnen onze organisatie als daarbuiten, te informeren over duurzaam beleid en vooral om hen te stimuleren om duurzaam beleid ook écht toe te passen. Wij beseffen dat voor veel mensen, zowel binnen als buiten onze branche, duurzaamheid een ‘wollig’ begrip is. Maurice helpt hen graag een handje om beleid handen en voeten te geven.

Binnen onze organisatie hebben wij daarom Werkgroep2050 opgezet. Aan deze werkgroep nemen collega’s uit verschillende vakgebieden deel om concrete acties te initieren, te implementeren en de uitvoering ervan te monitoren. Met praktische acties motiveren en stimuleren wij vervolgens de gehele organisatie om hun steentje bij te dragen. Daarbij draagt elke actie bij aan minimaal 1 van de SDG’s, want elke actie die bijdraagt aan een schone wereld in 2050 is er één. Een goed voorbeeld van zo’n actie is ons programma Vitaal2050, in het kader van SDG 8 en 15. Binnen dit programma hebben wij een fietsplan waarmee medewerkers een (elektrische) fiets kunnen leasen in plaats van een auto, organiseren we elke 3 maanden een sportdag en kunnen medewerkers gebruik maken van een personal trainer die hen helpt om goede keuzes te maken in beweging en dieet.

Wij zijn ervan overtuigd dat we in 2050 het verschil kunnen maken. En misschien al in 2030!

Rentmeester2050 Maurice Beijk
pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.