Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Sprinklerinstallatie in Leiden

project
29-apr.-2021

In Leiden maken we een boring van 75m diepte voor de aanleg van een sprinklerbron. De aangebrachte filter zal de sprinklerinstallatie van het nieuwe gebouw van de Universiteit voorzien van voldoende water bij een beginnende brand.

Brandput boren

Met behulp van een boxer boorstelling wordt er tot 75 meter diep in de grond geboord om de brandbron aan te leggen voor een sprinklerinstallatie. In het aangebrachte filter wordt een onderwaterpomp (220 m3/u) geplaatst om, bij brand, het sprinklersysteem van voldoende water te voorzien in het nieuwe gebouw van de Universiteit te Leiden.

In het boorgat wordt 50 meter filterbuis en 25 meter blinde buis geplaatst. De ruimte tussen de filters en het boorgat wordt bij het filtergedeelte aangevuld met filtergrind. Bij de blinde buis wordt de geconstateerde bodemopbouw weer hersteld.

Om exact te weten wat de grondslag is, wordt er per meter een grondmonster uit de spoelbak gehaald. De monsters worden genomen om de einddiepte van de boring te bepalen. Deze hoopjes grond worden vervolgens in een bakje gedaan voor de oplevering aan de opdrachtgever (SPIE Nederland).

Schijf boring
Einddiepte van boring bepalen
pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.